U užem centru Korenice užurbano se provodi nekoliko infrastruktualnih radova, što nerijetko zapne za oko brojnim vozačima koji putuju ličkom magistralom.
Načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić kaže da se radovi provode sa pojačanim intenzitetom kako bi bili završeni prije prvog jačeg udarnog vala ovogodišnje turističke sezone ali i zbog obveze po kojoj su dužni obaviti radove na izgradnji kanalizacije, vodovoda i javne rasvjete.
„Obveza je da obavimo radove na izgradnji kanalizacije, vodovoda i postavljanja nove javne (led) rasvjete kako bi Hrvatske ceste mole započeti svoje poslove na izgradnji odnosno obnovi nogostupa i ceste. Vrijednost radova na izgradnji kanalizacije je 450.000 kn, toliko je cijena radova i na postavljanju javne (led) rasvjete, odnosno izmjene starih žarulja. Sam pogled na radove koji se izvode govori s kojim smo intenzitetom prišli ovim poslovima, za koje vjerujemo da će biti kvalitetno obavljeni za tjedan dana. Završetkom svih tih poslova uže središte Korenice dobit će kvalitetnu komunalnu infrastrukturu“ – kazao je načelnik Luketić.
Neslužbeno smo doznali da i kružni tok (rotor) u središtu Korenice ide u kompletnu rekonstrukciju, jer sadašnja funkcionalnost ne zadovoljava svrhu postojanja.
D. Prša