Ako je suditi po brojnim aktivnostima na terenu neupitna je realizacija  hidro-elektro sustava „Kosinj 2“. U poodmakloj je fazi izgradnja nekoliko pristupnih cesta koje će voditi do gradilišta nove brane udaljene svega nekoliko stotina metara od poznatog Kosinjskog mosta. 

U Općini Perušić potpisan je sporazum o gradnji nove stambene zgrade čiju će izgradnju sa 24 milijuna kuna u cjelosti financirati  HEP. Kako nas je izvjestio zamjenik načelnika Općine Perušić Mihael Kurteš Općina Perušić je prepustila HEP-u zgradu stare Ekonomske škole koja nije u funkciji nekoliko desetljeća.

-HEP će u potpunosti ukloniti staru zgradu škole i iznova sagraditi stambenu četverokatnicu sa 28 stanova. Objekt će se koristiti za smještaj HEP-ovih izvođača radova koji će biti angažirani na izgradnji HE „Kosinj 2“. Uskoro se kreće s Javnom nabavom da bi se angažirao izvođeč radova, a prema našoj procjeni gradnja bi trebala započeti početkom ove jeseni. Nova zgrada će zapravo imati pet etaža, odnosno četiri kata i podrume, bit će opremljena sa dva lifta i svakako će zadovoljiti sve uvjete jedne takve novogradnje, rekao nam je Mihael Kurteš.

Stara Ekonomska škola dugogodišnje je ruglo u središtu Perušića. Budući se nalazi nadomak Osnovne škole Perušić već godinama predstavlja opasnost za sigurnost djece koja onuda prolaze ili se igraju.

M.S.