Prije dva dana mediji su objavili zamolbu policije i obitelji nestalog postarijeg gospodina. On je krenuo automobilom iz Karlobaga prema Zagrebu, gdje nije stigao. Policija se digla na noge, a članovi HGSS-a stanice Gospić pretraživali su dionicu  ceste Karlobag-Gospić  zbog postojanja sumnje da je nestali vozač, inače srčani bolesnik, zbog zdravstvenih tegoba sletio s ceste. Pročelnik gospićkog GSS-a Joso Brozičević s ekipom je obišao teren.

-Pregledali smo sve dijelove ceste Karlobag-Gospić gdje postoji bojazan da bi automobil mogao sletjeti. Nismo ništa pronašli. Onda je Policija dobila dojavu kako se tražena osoba javila mobitelom s  područja Josipdola. Opet nije pronađen. Konačno je zaprimljen signal njegovog mobitela s repetitora Šegovica.  Nestala osoba završila je u Novalji, gdje ju je policija i  pronašla, rekao nam je Brozičević nakon ovog happy end-a. Dečki  i cure iz gospićkog GSS prošloga su tjedan imali potragu u  paškom arhipelagu gdje je olujna bura odnesla čamac u kojemu je bio jedan češki državljanin. Na sreću prošao je samo s nekoliko kontuzija i malo pothlađen.

GSS Gospić ima ukupno 32 člana. Svi su educirani i  u vrhunskoj kondiciji, pripremljeni za rad u najtežim uvjetima. Osim u Gospiću, postoje i dvije ispostave, po jedna  u Korenici i u Otočcu. Tijekom 24 sata dnevno ovi su ljudi na raspolaganju za potražne akcije i spašavanje tuđih života. Čak i onda kada  se na koncu  ispostavi da se netko malo izgubio u prijevod(z)u , poput djeda s početka ove priče.

L.O.