Naslovnica Gospić Izložba fotografija u KIC-u

Izložba fotografija u KIC-u

1

    GOSPIĆ – U holu Kulturno-informativnog centra sinoć je otvorena međunarodna izložba fotografija pod nazivom «16 jezera-Fotosafari. hr» koja se održava pod visokim pokroviteljstvom  Međunarodne Federacije  za fotografiju i umjetnost FIAP. Ova je izložba zapravo  finalno natjecanje što ga u Hrvatskoj  svake godine priređuju Hrvatski foto savez i Foto-klub Plitvička jezera. Na ovogodišnje je natjecanje pristiglo 88 fotografija iz 39 zemalja, a međunarodni je žiri  Grand Prix podijelio između njemačkog fotografa Ackima Kopta i njegove fotografije  kraljevskih pingvina i Engleza Collina Harissona s fotografijom američkog nacionalnog parka Yallowstone. O značenju ovog kulturnog događaja, kao i nastojanjima da se kroz ovaj vid umjetnosti očuvaju posebnosti flore i faune tijekom otvaranja izložbe govorila je direktorica KIC-a Danijela Bogić, a u ime Foto-kluba Plitvička jezera predsjednik Rade Jug.

  – Bogatstva i raznolikost prirode nestaju zbog zagađivanja Zemlje, zbog sječe šuma i   urbanizacije. Fotografija je način da ta bogatstva sačuvamo barem u ovom obliku. Ujedno je to i način da ljude potaknemo na razmišljanja  o tome što čine našem okolišu i kakve nesagledive posljedice može imati devastacija prirode, rekao je u ime Foto kluba Plitvička jezera predsjednik kluba Rade Jug. Ova atraktivna izložba sadrži 54 fotografije, a može se pogledati do petka, 28. listopada.

                                                                                                                                                                               M. S.

1 komentar

  1. Moram ispraviti navod u članku, naime Javna ustanova Nacionalni Park Plitvička Jezera ničim nije učestvovala u organizaciji ove natječajne izložbe, niti ima ikakve veze sa njom. Iskorisiti ću ovu priliku da se još jednom zahvalim svima koji su pomogli u organizaciji ove izložbe, posebna zahvala ravnateljici KIC-a, gospođi Danijeli Bogić, TZO Plitvička Jezera, Općini Plitvička Jezera, TZ Ličko-Senjske Županije, Upravi Šuma Gospić-Ispostava Korenica, gospođi Tereziji Užarević, gospodinu Tomislavu Užareviću, svim Gospićankama i Gospićanima, Ličankama i Ličanima, i svima ostalima koji su nam ukazali čast i došli na našu izložbu.

Comments are closed.