Izložba „Katastrofe i snage zaštite i spašavanja“

0
Uragan

GOSPIĆ – DUZS-Područni ured za zaštitu i spašavanje Gospić će povodom obilježavanja 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj organizirat Izložbu likovnih radova djece predškolskog i školskog uzrasta s područja Ličko-senjske županije na temu „Katastrofe i snage zaštite i spašavanja“ u Muzeju Lika Gospić, 27. veljače 2014. godine s početkom u 10,00 sati a koji su pristigli na Natječaj za izradu likovnih i literarnih radova koji je organizirala Državna uprava za zaštitu i spašavanje.
Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) treću godinu zaredom, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, organizira natječaj za likovne, literarne i video/foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s teškoćama u razvoju na temu “Katastrofe i snage zaštite i spašavanja”.
Natječaj za izradu likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola s područja Republike Hrvatske Državna uprava za zaštitu i spašavanje raspisala je u prosincu 2010. godine kao dio programa edukacije djece za sigurno postupanje i razvoj sigurnosne kulture, s ciljem razvijanja i promicanja svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofa te o mogućnostima zaštite.
U 2013. godini PUZS Gospić je proveo edukaciju djece iz područja zaštite i spašavanja u 13 osnovnih škola za 675 učenika od I. do IV. razreda i u 5 dječjih vrtića za ukupno 175 djece predškolskog uzrasta.
Interes djece predškolskog i školskog uzrasta za sudjelovanjem na Natječaju za najbolji likovni i literarni rad na području Ličko-senjske županije svake godine je sve veći, što govori i do sada pristiglih 115 radova u raznim kategorijama.
Protekle školske godine 2012./2013. na natječaju u kojem su sudjelovala djeca predškolskog i školskog uzrasta iz cijele Republike Hrvatske, učenica V. razreda Osnovne škole dr. Jure Turić u Gospiću, Elena Vrkljan je u svojoj kategoriji za likovni rad „Uragan“ osvojila 2. mjesto.
Izložba dječijih likovnih radova može se pogledati sve do 21. ožujka 2014. godine.

Rad Elene Vrkljan, učenice V. razreda Osnovne škole dr. Jure Turić u Gospić koja je u četvrtoj kategoriji, likovni radovi učenika i učenica od V. – VIII razreda osnovne škole osvojila 2 mjesto.

Oglas

Uragan
Uragan

DUZS/L.O.