Povodom 70. obljetnice postojanja, na izložbi „Trending #HGSS70“ nagrađenom krovnom hrvatskom PR nagradom GrandPrix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) u kategoriji komunikacije događaja, HGSSpredstavlja  svoje najkreativnije objave s društvene mreže Twitter, koje su ih učinile omiljenim komunikatorom u javnome prostoru.

Izložba se može pogledati i upoznati neke od spašavateljica i spašavatelja te se prisjetiti simpatičnih rečenica poput: “Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru”.

Ovu izložbu moći ćemo vidjeti od 16. do 30. rujna 2021. Otvorenje je  u 17 sati u prostorijama KIC-a Gospić. Iz HGSS-a poručuju:

-Budući da uobičajeni, ozbiljni apeli ponekad ne mogu doprijeti do ‘najpustolovnijih’ ljubitelja prirode, pronašli smo nove načine komunikacije s domaćom i stranom javnosti, a najpopularnijim se pokazao Twitter. Pod korisničkim imenom @HrvatskaGSS, na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan način, svakodnevno dijelimo vrijedne savjete kako bi građani učili na tuđim greškama, a ne na vlastitima.

Naziv izložbe „Trending #HGSS70“ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i „hešteg“ kampanje povodom cjelogodišnje proslave sedmog desetljeća rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja, kažu organizatori ove izložbe koji spašavaju ljudske živote od davne 1951. godine.

L. O.