Uznapredovale su pripreme za treću po redu izložbu konja i OPG proizvoda „Krivi Put 2017.“. Sudeći prema dinamici prijava i priprema ovogodišnja će izložba biti „za koplje“ atraktivnija od prethodinih. Rekao nam je to Jure Turina, predsjednik Konjičkog kluba „Ana“ iz Senja koji organizira ovu atraktivnu manifestaciju.
-Prijave nam stižu sa svih strana. Za Bambino kup već imamo prijavljeno 13 djece koja će pokazati svoju telad, javljaju nam se i vlasnici ličkih buša, a vidjet ćemo i istarske boškarine.Za sada je za izložbu prijavljeno 55 konja pasmine hrvatski hladnokrvnjak, sedam grla posavca, tri međimurska konja, dok će kao posebnost izložbe biti mađarski konji pasmine nonjus. Dakako da to nije sve jer ćemo do 3. lipnja, kada se izložba održava, svakako imati još veći broj grla konja i goveda, naglašava Jure Turina.
Ovogodišnja izložba po prvi puta se priređuje pod visokim pokroviteljstvom Europske Unije i Ureda Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Na ovoj izložbi redovno viđamo vrhunska grla uzgajivača iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Međimurske i Karlovačke županije. Lani je izložbu posjetilo oko 2 500 ljudi, a organizatori vjeruju da će ove godine taj broj biti uvelike premašen.

M. S.