Izložba LIKOM Gacke

U organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta tijekom tri dana u Otočcu su se družili slikari iz Gospića, Rijeke, Zagreba, Slovenije i Otočca. Bila je to 15. likovna kolonija LIKOM Gacke koja je veliko finale imala večeras u Gradskom parku u Otočcu. Slike i njihove autore došli su vidjeti mnogi Otočani, dati im komplimente i na određeni način dali su poticaj umjetnicima i GPOU Otočac koje su, svatko na svoj način, uljepšali i uveličali konac ovoga proljeća.

Ravnateljica GPOU Nada Avsec ponosna je na ovu likovnu koloniju, kao i na izuzetni trud kojega su umjetnici iskazali tijekom trajanja kolonije.

Nastavak ispod oglasa

-Ovo je bila 15. po redu slikarska kolonija na kojoj je tijekom tri dana sudjelovalo 15 umjetnika. Tu slikari iz udruge „Plavo svjetlo“ iz Zagreba, članovi likovne udruge Lika iz Gospića, slikar iz Rijeke, Otočca i gosti iz Slovenije. Posjetitelji izložbe mogu vidjeti 30 radova koji će biti pohranjeni u našem učilištu, rekla nam je ravnateljica Avsec.

Među sudionicima slikarske kolonije bili su: Marija Bertić Štefanac, Špiro Dmitrović, Marija Jambrović, Nikica Jelić, Nikola Jergović, Željko Kranjčević Winter, Dražen Mileusnić, Josip Mušanović, Ivana Pejnović Brajković, Katarina Sinčić Rast, Kristina Šimon Starčević, Ivanka Švabek, Ksenija Talijančić, Željko Vetelj i Benjamin Znidaršić.

Tijekom ovoga tjedna Gacko pučko-otvoreno učilište iz Otočca priređuje više kulturnih događaja te se na ovaj način potvrđuju nakane da se intenzivnim događanjima i sadržajima želi nadoknaditi izgubljeno nastalo tijekom pandemije COVID-19.

L. O.