U organizaciji riječke Škole za primijenjenu umjetnost, pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Primorsko-goranske županije u Senju je u Ćukovoj konobi otvorena izložba učeničkih radova na temu maski, a sve u okviru projekta „Obrazine“ koji se u Školi njeguje od 1999. godine.

Osim djela riječkih srednjoškolaca izloženi su i radovi polaznika Škole likovnih umjetnosti iz Splita, Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Zadra i Škole primijenjen umjetnosti i dizajna Zagreb.
Otvorenje izložbe privuklo je velik broj građana Senja kojima su se uvodno obratili likovna umjetnica Marija Zudenigo, vlasnica konobe u kojoj je izložba postavljena, zatim ravnatelj Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci Damir Šegota i prof. savjetnik i voditelj projekta Nives Papandopulo koja je među ostalim istaknula kako se maska pokazala odličnim polazištem za obogaćivanje likovne prakse te da se ovom izložbom na kojoj je prikazano tridesetak učeničkih radova šire spoznaje o kulturnoj baštini i jača svijest o kulturnom identitetu, a istovremeno se sintetiziraju i kreativne sposobnosti učenika umjetničkih usmjerenja.

Svečanost otvorenja svojim stihovima uveličao je i senjski književnik Krešimir Stanišić, a izložba je u cjelini dala izniman doprinos senjskoj karnevalskoj tradiciji i završnici ovogodišnjeg 354. Senjskog zimskog mesopusta.

A.P.