Petnaesti po redu Bjelovarski salon fotografije pod nazivom „Šuma okom šumara“ predstavit će se ovoga tjedna gospićkoj publici. Hrvatsko šumarsko društvo-ogranak Gospić će sutra, 19. veljače s početkom u 19 sati  u prostorijama Samostalne narodne knjižnice Gospić izložiti neke od nagrađenih i najuspjelijih fotografija ovoga serijala. Više detalja o ovoj izložbi rekla nam je predsjednica gospićkog ogranka Šumarskog društva Mandica Dasović.

Na 15. bjelovarski salon fotografija „Šuma okom šumara“ s međunarodnim sudjelovanjem prijavilo se 29 autora (dva iz Mađarske, jedan iz Slovenije i 26 domaćih autora) sa 298 fotografija. Grand Prix za 15. bjelovarski salon dobio je Krunoslav Arač čija je fotografija i na plakatu. Dodijeljene su nagrade za seriju fotografija, pojedinačnu fotografiju kao i pohvale u istim kategorijama. Izložba „Šuma okom šumara“ bila je postavljena 2011. godine u zgradi UN u New Yorku prilikom obilježavanja „Međunarodne godine šuma“, a 6. veljače 2020. postavljena je u Vijeću Europske unije, u Briselu. Izložena je retrospektivna izložba od 18 fotografija svih dosadašnjih salona „Šuma oko šumara“, naglasila je Mandica Dasović.

 Od ove godine po prvi  put dodijeljena je i nagrada „Goran Cajzek“, u spomen na prošle godine preminulog dipl. ing. šumarstva, fotografa i hrvatskog branitelja Gorana Cajzeka, a njena prva dobitnica je upravo Gospićanka Mandica Dasović.

M.S.