Izoštreni „likovni sluh“ gospićkih studenata

Izložbu studentskih radova  „Otkriće likovnosti u vizualnosti“  su pod mentorstvom doc. dr. art. Marijana Richtera realizirali studenti i studentice Odjela za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru. U dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić okupili su se večeras ljubitelji umjetnosti, profesori i mladi umjetnici. Govoreći o višestrukoj važnosti ove izložbe doc. dr. art. Marijan Richter istaknuo je zalaganje  i odlične rezultate koje su studenti realizirali u nekoliko umjetničkih koraka, čemu je prethodilo fotografiranje.

-Na temelju vlastitih fotografija iz naše okoline studentice su krenule u realizaciju, slikasko interpretiranje prikupljenih motiva, vizualnih materijala. Naglasak u njihovu radu je artikuliranje likovne sintakse u sinergiji klasičnih slikarskih materijala, rekao je Marijan Richter i pohvalio znanje, maštu i trud mladih umjetnika. Zahvalu na idejama, trudu i realizaciji ove izložbe rekla je i zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša koja je izložbu proglasila otvorenom.

Uz mentora doc. dr. art. Marijana Richtera u realizaciji ove zanimljive izložbe koja se održava  u okviru Festivala znanosti sudjelovao je ukupno 41 student i studentica ovog fakulteta.

M.S.