Izvanredni otkaz Branislavu Šutiću

Plitvička jezera – Viši savjetnik u Uredu ravnatelja NP Plitvička jezera Branislav Šutić dobio je izvanredni otkaz ugovora o radu na neodređeno vrijeme bez prava na otpremninu, odluka je to JU Nacionalni Park Plitvička jezera i Radničkog vijeća (koje broji 9 članova –  8 članova je glasalo za izvanredni otkaz i jedan član je bio suzdržan) sa izvanredne sjednice od 19. ožujka a sve temeljem Zakona o radu i Pravilnika te ustanove, stoji u priopćenju.

Odluka o izvanrednom otkazu Branislavu Šutiću nije prosljeđena u javnost, jer kako navode, „smatramo da ta vijest nije ni na koji način bitna za poslovanje NP Plitvička jezera“.

Nastavak ispod oglasa

U službenom priopćenju, kao razlog za otkaz g. Šutiću je nedolazak na posao, što je povreda radnog odnosa na koju je više puta bio usmeno i pismeno upozoravan. Takvo ponašanje pojedinca je izuzetno demotivirajuće za druge djelatnike u sustavu, stoga je Poslodavac, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, poduzeo pravne korake. Nacionalni park Plitvička jezera je Javna državna i stručna ustanova koja je u svom poslovanju vođena isključivo pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske  tako da su neosnovane insinuacije o bilo kakvom politički motiviranom postupku protiv g.Šutića.
Branislav Šutić jednostavno nije dolazio na posao te su  Poslodavac kao i Radničko vijeće , odlučili takvom ponašanju pojedinca stati na kraj, izvijestila je ravnateljica NP dr.sc. Lidija Bertović. Dodala je, da je za njih prava vijest da su prošli tjedan održali razgovore za posao sa 669 kandidata koji su podnijeli valjane prijave za sezonski posao u Parku, te da će danas biti objavljena lista od 280 ljudi koji su kroz provjeru svojih relevantnih znanja i svojim predstavljanjem komisiji pokazali da su spremni za rad u Parku u nadolazećoj sezoni.

LO