Izviđači Otočca u akciji “Ulicama Varaždina 2010”

U subotu 23.10.2010. god., u organizaciji Odreda izviđača “SIRIUS” iz Varaždina, po trinaesti je puta uspješno organizirana tradicionalna akcija “Ulicama Varaždina”. O ovoj akciji sudjelovalo je i 30-tak članova Odreda Izviđača “Fortica” iz Otočca pod vodstvom predsjednice i starješine Višnje Kotvica.

U Varaždinu se okupio velik broj izviđača, pretežno učenika osnovnih i srednjih škola. Na akciji je sudjelovalo 520 izviđača iz devetnaest izviđačkih udruga (O.I. “Siniša Pavković” iz Križa, O.I. “Hrvatsko Zagorje” iz Krapine, O.I. “Kalnik” iz Križevaca, O.I. “Lepoglava” iz Lepoglave, O.I. “Picoki” iz Đurđevca, O.I. “Kamengrad” iz Koprivnice, O.I. “Tur” iz Velike Gorice, O.I.P. “Vidra” iz Dugog Sela, O.I. “Samobor” iz Samobora, O.I. “Bilogorci” iz Sedlarice, 25. SDI “Bistra” iz Bistre, O.I. “Savski Gaj”, I.O. “Sava”, O.I. “N.B. Đebo”, O.I. “Eucalyptus”, 28. SDI “Dubrava”, Izviđačka družba, O.I. “Medvjedi” iz Zagreba, O.I “Fortica” iz Otočca te domaćini O.I. “Sirius” iz Varaždina. Otvaranje i zatvaranje akcije odvijalo se na prostorima V. Osnovne škole u Varaždinu.

Nastavak ispod oglasa

Cilj akcije je bio upoznavanje znamenitosti grada Varaždina te snalaženje u njemu, a cilj je i ovaj puta ostvaren. Ekipe izviđača su se kretale po Varaždinu pomoću plana grada sa ucrtanim kontrolnim točkama i uputama te su rješavale razne zadatke (vezanje čvorova, pronalazak određenih mjesta u gradu, kviz znanja, igra „Tronožac“, igra „Nošenje jaja u žlici“, igra „Podni pikado“, brzinski prolaz dijela staze te prenošenje poruke).

Aktivno su sudjelovali i izviđački voditelji, prolazeći za njih posebno pripremljenu stazu. Nakon obavljenih zadataka u gradu, izviđači su ručali na gradskim bazenima te hotelu Turist te su ostatak vremena iskoristili za bolje upoznavanje grada.

Akcija je bila natjecateljskog karaktera pa su poznati i pobjednici. Tako je prvo mjesto u konkurenciji od 46 ekipa osvojila ekipa “M.M.” Odreda izviđača „Tur“ iz Velike Gorice, drugo mjesto ekipa “Push up” Odreda izviđača „Siniša Pavković“ iz Križa, dok treće mjesto dijele ekipe “SG varabac mali žabac” Odreda izviđača „Savski Gaj“ iz Zagreba te ekipa “Feng Huang” Odreda izviđača „Sava“ iz Zagreba.
Organiziranje akcije potpomogli su Grad Varaždin, V. Osnovna škola Varaždin, pekara Panino te članovi Odreda izviđača «Lepoglava».

( b )