Izvješće Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 26.04.

Izvješće Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 26.04.

Dana 26. travnja 2020.g. svi članovi Stožera civilne zaštite Grada Novalje dostavili su elektronskim putem dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

Na području Grada Novalje stanje je stabilno. Od danas, službeno na području Grada Novalje nemamo više osoba zaraženih koronavirusom. Dvije ranije inficirane osobe napravile su dva uzostopna testa na koronavirus te su oba negativna.

Osim njih, test je napravila i treća osoba koja se 11. travnja vratila iz SAD-a. Test je negativan, te je osoba izašla iz izolacije.

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježen je i jedan slučaj kršenja mjera izolacije. Osoba kojoj je izrečena mjera izolacije pokušala je ishodovati propusnicu od Stožera CZ Grada Novalje. Sustav je prepoznao neovlašten zahtjev te je isti odbijen, a osoba je prijavljena policiji.

Prema istoj osobi, policijski službenici PP Novalja u redovnoj kontroli trajektnog pristaništa Žigljen u petak poslijepodne, postupili su u skladu svojih ovlasti i protuepidemijskih mjera koje su na snazi. Naime, osoba je ulaskom u Hrvatsku graničnoj policiji prijavila adresu samoizolacije u drugom gradu a zatečena je neovlaštenom kretanju. Pošto osoba ima nekretninu i prebivalište na području Grada Novalje, policija je osobu sprovela na kućnu adresu.

Također, istog dana, policijski službenici imali su jedno postupanje po zaprimljenoj dojavi građana te utvrdili kršenje mjera u jednom frizerskom salonu na području Grada Novalje.

Stožer CZ Grada Novalje radi redovno. Dana 25. 04. izdano je 55 propusnica od čega se 24 propusnice odnosi na propusnice za osobe sa prebivalištem na području Grada Novalje.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo

▪ Izdavanje propusnica obavlja se putem sustava e-propusnice https://epropusnice.gov.hr/
▪ Ukoliko nemate tehničke mogućnosti ući u sustav e-propusnica, za vas će to obaviti Stožer civilne zaštite Grada Novalje putem slijedećih kontakata:
e-mail
ured.gradonacelnika@novalja.hr
vidusin.marija@gmail.com

broj telefona od 08,00 do 15,00 sati
053/ 661 – 080, 053/ 663 – 402

broj telefona od 15,00 do 19,00 sati
053/663-401, 053/663-409

▪ Za ostale informacije i upite molimo da se obratite na e-mail adrese:
gradonacelnik@novalja.hr
marijan.suljic2020@gmail.com

▪ Gradsko društvo Crvenog križa Pag www.gdckpag.hr/
▪ Epidemiolog 091/ 504 – 49 – 17
▪ Jedinstveni broj za hitne službe 112
▪ Pozivni centar za pitanja o koronavirusu 113
▪ Psihološka pomoć https://www.ppnovalja.net/
▪ Informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na web stranici www.koronavirus.hr