U hotelu „Zvonimir“ u Otočcu održana je Izvještajna skupština Moto kluba „Otočac“.
Podneseno je izviješće o radu kluba tijekom 2015. godine i novi plan i program za 2016. godinu. Po riječima predsjednika Moto kluba Otočac Emila Kotvice Moto klub je tijekom 2015 godine provodio niz aktivnosti, od kojih je izdvojio organizaciju „Silber tima“, prve „Hard extreme enduro silber team utrke“, Moto susreta Otočac 2015, a kao članovi Hard enduro teama učestvovali su na nekoliko utrka u Hrvatskoj i na međunarodnoj utrci u Sarajevu gdje su osvojili čak tri pehara.
„Članovi Moto kluba Otočac postižu izuzetne rezultate, što je uostalom vidljivo iz dosadašnjih priznanja i osvajanja nagrada. I ove godine nastavljamo sa kontinuiranim radom, tako da u planu imamo u svibnju Hard Enduro na kojoj očekujemo još puno veći broj natjecatelje i koja će imati međunarodni karakter, s tim da će trajati dva dana, prvi dan bit će „Prolog“, odnosno mjerenje vremena i kvalifikacije a drugi dan je utrka. U svemu ovome ne treba zaboraviti ni humanitarno djelovanje Moto kluba Otočac, jer u svojem djelovanju kroz 20 godina prvenstveno se financiramo svojim sredstvima, no imamo u pojedinim organizacijama i potpore. Prije određenog vremena vatrogasnom smo društvu donirali skuter, pomogli smo i jednom dečku iz Kutereva, tijekom 2015 godine pomogli smo našoj Ljubici iz Sinca, uključili smo se i u akciju kad smo nesretno izgubili jednog našeg prijatelja, i uvijek izlazimo u susrete i pomoć svima onima kojima je pomoć potrebna“ – kazao je Emil Kotvica.
Moto klub Otočac udruga je motorista koja ima 40-tak članova, aktivni su kategoriji motociklista cestovni, Hard Enduro i Moto kros motociklista. Po riječima predsjednika Kotvice, vizija kluba je u narednom razdoblju da se nastavi sa organiziranim radom, te da uz potporu, kako Grada Otočca i drugih sponzora i institucija još više podignu valorizaciju Moto kluba Otočac.
„Treba znati da je Grad Otočac najveći grad u Hrvatskoj sa brojem motora u odnosu na broj stanovnika zadnjih 20-tak godina što dovoljno govori o ljubavi prema ovom sportu i entuzijazmu svih onih koji djeluju u našem klubu. Motoristi su najugroženiji u prometu, a motoristima poručujem da cesta nije pista, kacigu na glavu i pamet u glavu“ – kazao je Emil Kotvica.
LO