Izvrsna posjeta u dane Hrvatskog tjedna

-
-

       PLITVIČKA JEZERA – Samo su niže temperature zraka i ponešto požutjelo lišće davali do znanja da smo u mjesecu listopadu. Ogroman broj gostiju i mnoštvo autobusa i osobnih automobila više su ilustracija za kolovoz i  špicu sezone, nego li za Dan neovisnosti. Čini se da se ideja o turističkom Hrvatskom tjednu u JUNP Plitvička jezera pokazala punim pogotkom. Bukvalno su se tražili karta i parking više.

   Silazimo na pristanište kod jezera Kozjak. Da biste se popeli na neki od elektro-brodova i prevezli na drugu stranu  bilo je potrebno stajati u redu čija se duljina povremeno protezala do 400 metara! U rijeci posjetitelja domaći su gosti bili najbrojniji. Davor iz Zagreba punašniji je 50-godišnjak i ovamo je došao sa cijelom obitelji.

Nastavak ispod oglasa

-Nisam ovdje bio punih 30 godina. Djeca su bila jednom sa školskom ekskurzijom. Znate kako je-plaće su male, izdaci veliki. Kad bi plaćali punu ulaznicu plus gorivo, pa hrana i piće, to bi bilo oko 1 500 kuna. Ova ideja sa Hrvatskim tjednom je super. Danas je blagdan, lijep je dan i bilo bi šteta provesti ga ispred TV-a!

   Ana je vremešnija gospođa iz Maribora. Kaže da rado plaća i punu ulaznicu, ali je ovdje sve super.

 -Slovenija je blizu, a Plitvice su nešto posebno. Ponesla sam foto-aparat jer želim snimiti ovaj raj u sva četiri godišnja doba. Iako smo suprug i ja umirovljenici ovdje nam nije skupo. Pa pogledajte samo   koliko je ovdje ljudi sa dalekog istoka i to mahom starijih. Ako njima nije skupo doći iz Japana, Kine ili Koreje, što mi u Sloveniji možemo reći i opravdavati se da nam je ovaj raj skup i dalek!

    Ovakvih i sličnih priča smo se danas naslušali. Za sve je „kriv“ lijep dan, uz ovaj biser bez premca. Glasnogovornik JUNP Plitvička jezera Ognjen Borčić kaže da je ovakva posjeta očekivana.

-Ovo je druga godina za redom kada imamo taj  Hrvatski tjedan, kada domaće obitelji imaju posebne popuste.  Očekivali smo veliki broj posjetitelja, ali ne u ovoliko velikom broju. Vremenski uvjeti išli su tome u prilog, jer smo nakon dva mjeseca kiše konačno dočekali nekoliko lijepih dana. Prognoza vremena nam obećava lijepe dane pa se nadamo da ćemo u Hrvatskom tjednu od 4. Do 12. Listopada imati sjajne rezultate, rekao nam je Ognjen Borčić koji nam nije želio spekulirati koloko gostiju će danas obići jezera. Od nekoliko zaposlenika dobili smo potpuno neslužben podatak da bi se moglo govoriti od 6 tisuća posjetitelja na više. Kao u danima srpnja i kolovoza.

L. O.