„Naš najljepši, najstariji i najposjećeniji nacionalni park na pragu je optimalnih brojki od 12 000 posjetitelja dnevno“!

Pojasnio nam je ovo glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić, uz opasku kako na ulazima u park i dalje nema čekanja.

-Zaključno do 15. kolovoza 2022. godine posjetilo nas je nešto više od 733 tisuće turista, pri čemu su od početka kolovoza naovamo tradicionalno najbrojniji Talijani.

Posredovanjem sustava e-ulaznica ovaj je tjedan uglavnom odlično popunjen, baš kao što već sada imamo sjajan broj rezervacija za posezonu, odnosno mjesec rujan, optimističan je glasnogovornik Borčić.

Tako je smaragdno-zelena rapsodija Plitvičkih jezera još jednom opravdala svoju neporecivu ljepotu i gotovo magičnu privlačnost. Treba naglasiti kako smo prijašnjih godina ovako odlične brojke uvijek vezivali i „opravdavali“ brojčano bogatim rezultatima posjetitelja s područja Kine i Rusije. Korona je učinila svoje pa je Kina zabranila svojim građanima turistička putovanja izvan zemlje. Nema niti posjetitelja iz Rusije koja je u 21. stoljeću izvršila agresiju na Ukrajinu. Unatoč svemu NP Plitvička jezera kao da prkosi svim nedaćama na globalnoj razini pa ovdašnji pontifikat Božanske ljepote uvijek nanovo dokazuje kako je riječ o posebnostima i ljepoti bez premca.

M. S.