Aktualni sat Gradskog vijeća Otočca otvorio je polemike oko nedavnog „incidenta“ u osnovnoj školi „Zrinskih i Frankopana“ u Otočcu kada je osnivač(Županija op.a.), odnosno školski odbor zapriječio nazočnost sjednici ravnateljici škole Luciji Sekula.

Ivana Prpić (HSP AS)
Ivana Prpić (HSP AS)

„Tko su ti ljudi koji potajno od našeg grada žele stvoriti Grad slučaj. Ponašamo se kao na Divljem Zapadu, jer kako će se moje dijete od 13,5 godina odnositi prema svom učitelju i prema svojoj ravnateljici kad pročita na portalu što se događa u njezinoj školi. Tražim od gradonačelnika i vijećnika koji dijele moje mišljenje, da ne dozvole da se od našeg grada čini grad slučaj, i da naš Grad nije i neće biti javna sprdnja nikomu. Naš grad misli svojom glavom, i neka ne zaborave da smo mi u Gackoj i da smo mi Otočac“- kazala je Ivana Prpić (HSP AS).
Ne želim ulaziti u meritum stvari, jer sam za zbivanja u osnovnoj školi saznao iz medija, no ako je istina to što je napisano, onda je to grozno, kazao je potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević – Šerif.

Josip Grčević - Šerif
Josip Grčević – Šerif

„Ja sam jedan od utemeljitelja HDZ-a u Gradu Otočcu, i zato sam jako razočaran na kolege ako su to učinili. Iako nemam pravo da se miješam u stranku HDZ, moram reći da je takvo ponašanje pravim, poštenim i izvornim HDZ-ovcima strano, i to pravi i izvorni HDZ-ovci nikada ne bi učinili. Pozivam drage kolege HDZ-ovce iz Otočca i Gacke doline da budu HDZ-ovci Grada Otočca, da budu HDZ-ovci Gacke doline, jer kad imaju noge i ruke, neka imaju i glavu koju bi trebali upotrijebiti na domicilno razmišljanje, na poštivanje zakonitosti i poštivanje stranke i samoga sebe“ – kazao je Josip Grčević – Šerif.
U obranu postupka osnivača i školskog odbora stao je vijećnik Ivan Miletić (HDZ) koji je bio stava da se o toj temi nema što raspravljati na sjednici Gradskog vijeća. Sam odnos prema ravnateljici osnovne škole Luciji Sekula od strane osnivača i školskog odbora osudio je i gradonačelnik Kostelac:
„Ja podržavam mišljenje naših vijećnika koji negoduju kao i građani Otočca na događaje koji su se dogodili u osnovnoj školi, jer osnivač osnovne škole može razgovarati o svim temama sa ravnateljicom, ali da ravnateljicu i tajnika gotovo pa istjeraju sa sjednice odbora mi osuđujemo“ –kazao je gradonačelnik Kostelac.
Gradonačelnik Kostelac je predložio razgovor sa ravnateljicom Lucijom Sekula u svezi njezinog istjerivanja sa sjednice Školskog odbora kojem će nazočiti i zainteresirani vijećnici.
D.P.