Na adresu portala Lika online zaprimili smo pismo vatrogasca zaraženog koronavirusom. Prenosimo ga u cijelosti.

Gospođo Blaženka Jurčić, Vama se obraćam jer sam pročitao Vaš komentar na facebooku.  Nazivate kretenizmom te prozivate gosp. Milinovića da će netko biti odgovoran ako se dogodi tragedija pa da Vam se predstavim.

Ja sam vatrogasac koji je puno puta stavio i život na kocku kako bi od vatre branio nečiji dom, ljude pa i životinje. Ja sam mladi čovjek koji ima suprugu i čekamo prinovu. Ja sam mladi čovjek koji ne mogu biti s njom kada sam joj najpotrebniji, ne mogu biti sa svojim roditeljima. Ja sam jedan od onih koji nemam stan od 100-150 kvadrata pa da mogu samoizolaciju imati u svom domu. Gospođo Jurčić ja sam i prije nekoliko dana bio 10 dana na požarištu i  gasio požare zajedno sa mojim kolegama  i na taj način pomagao drugima. Gospođo Jurčić ja sam se najvjerojatnije zarazio tada na svom radnom mjestu, ne svojom krivicom, ali ne osuđujem nikoga. Mene ovdje nije poslao dr. Milinović nego epidemiolog i moj liječnik jer im je to dužnost. Koliko znam civilni stožer na čelu sa dožupanom Nekićem  je  odredio ovo mjesto i hvala im na tome.

Zajedno s dr.Milinovićem omogućili su  mi da budem i dalje  čovjek pun nade, pun vjere da ću sa svojim suprugom i svojim roditeljima dočekati moju još nerođenu bebu i da ću u svom daljnjem životu ponovno pomagati drugima. Što da sam Vaš sin i da mi je civilni stožer omogućio sve ovo? Stavite se u poziciju mojih roditelja i da  Vaš sin, ako ga imate ne daj bože dobije korona virus. Onda bi se sigurno zahvaljivali kao što se moji roditelji zahvaljuju svima i dr.Milinoviću koji je uslišio neke njihove želje, koje su se ticale mene, a sve sukladno zakonu. Mislite li da sam ja opasnost za Gospić? Sam u svojoj sobi, u zgradi koja može primiti 100 ljudi,  ne izlazeći iz nje nikud i tako će biti dok mi liječnici ne kažu drugačije.

Dragi Gospićani, ja sam Vaš trenutni stanovnik. Veća je opasnost gospođa Jurčić svojim nedoličnim komentarima koja bi valjda htjela da nas se  poveže žicom, odvede na Velebit i zaveže za drvo da ne možemo nikuda. To je gospođo Jurčić kretenizam.

Vama Gospićanima koji mi dajte podršku zahvaljujem. Ja sam ovdje u  četiri zida i uz vas koji mi dajete podršku. Vi ste sada moji prijatelji. Veća opasnost za sve su ovakvi kao gđa Jurčić koji prokazuju nas koji smo pozitivni. Stavite  se u poziciju ne mene nego mojih roditelja i moje supruge koji čitaju vaše kretenizme kojih se mora stidjeti svatko tko imalo ima duše.

Vaš komentar me nije obeshrabrio. Opet ću pomagati potrebitima i boriti se  protiv vatrene stihije ma gdje ona bila.

Michelle Šljivić

Obraćanje oca oboljelog mladića –  Ilije Šljivića na Youtubeu