Nakon otvaranja velebnog spomenika u Otočcu, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor uputila se prema Zadru gdje je s predsjednikom HGS-a Željkom Kerumom potpisala koalicijski sporazum o zajedničkoj predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji u IX. i X. izbornoj jedinici gdje će, kako je rekla Kosor, biti najbolji po broju osvojenih mandata.

Po sporazumu Kerumovu HGS-u pripast će 3. i 7. mjesto na listi u X. i 7. mjesto u IX. izbornoj jedinici.

“Nakon dva mjeseca razgovora dogovorili smo se o predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji HDZ-a i HGS-a pa ćemo u IX. i X. izbornoj jedinici izići zajedno na izbore”, rekla je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

“Želimo pobijediti na parlamentarnim izborima, želimo okupiti sve koji misle hrvatski i koji misle za Hrvatsku. Želimo pokazati da i te kako ima predizbornog potencijala na desnome centru. Na temelju naših istraživanja u tim dvjema izbornima jedinicama bit ćemo najbolji po broju osvojenih mandata. Uvjereni smo da ćemo ostvariti sjajan rezultat, usprkos svim nedaćama koje nam se događaju”, izjavila je predsjednica Kosor. Također je rekla da je to suradnja na temelju programa te da je zajednički cilj dviju stranaka gospodarski osnažiti Hrvatsku.

Na novinarski upit hoće li HDZ na izbore izići u koaliciji i s drugim strankama, predsjednica Kosor rekla je da je to moguće te da se u pojedinim izbornim jedinicama također vode razgovori.

“Ovo je jedino pametno i ispravno rješenje, jer imamo istu publiku i iste birače“, rekao je predsjednik HGS-a Željko Kerum. „Već 10-ak dana naši protivnici likuju i samo što nisu otvorili šampanjac, a na njihovu žalost mi ćemo gotovo sigurno pobijediti u IX. i X. izbornoj jedinici. Nadam se da će tako biti i u ostatku Hrvatske kako bi se nastavio kontinuitet rada vlade s Jadrankom Kosor na čelu”, poručio je Kerum.

hj/lika online