Jadranka Prša nova ravnateljica Narodne knjižnice Otočac

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Otočca, nakon što je dugogodišnja ravnateljica Narodne knjižnice Otočac Vesna Kostelac otišla na drugo radno mjesto, za novu je ravnateljicu između četiri kandidata izabrana Jadranka Prša, dipl. politolog, koja je dugi niz godina radila kao kustosica Muzeja Gacke pri Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac.
Inače, kao diplomirani politolog Jadranka Prša je do sada radila u državnoj upravi, u Srednjoj školi Otočac, u gospodarstvu, nakon čega se duži niz godina opredijelila za rad u području kulturnih djelatnosti, odnosno u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac.
Kao kustos Muzeja Gacke pri Gackom pučkom učilištu u Otočcu bavila se posebno etnografskim istraživanjima čije rezultate je iznijela u tekstovima objavljenim u publikaciji Grad Otočac 2, 3, 4. i 5. (Otočac i okolica, neki aspekti narodnog života i običaja. Narodna nošnja Gacke, Mlinice i mlinarenje na Gackoj, Stupe i koševi na Gackoj). Bavila se i novinarstvom surađujući s Novim listom, Vilom Velebita te s omladinskim časopisima, ali i s Hrvatskim radijem Otočac.
Jadranka Prša je i književnica te članica Društva hrvatskih književnika. Tako u časopisima objavljuje književne tekstove i kratke priče, dok je prvu pjesničku zbirku „Krosna“ objavila 1996. godine, a potom i drugu „Zemlja od sadre“. Objavljuje potom novele „Susret“ i „Lipa“ te nekoliko pjesama.

H.J.

Nastavak ispod oglasa