Javna edukacija o fiskalizaciji i pred stečajnoj nagodbi

GOSPIĆ – Obrtnička komora Ličko senjske županije i gospićki Područni ured porezne uprave Gospić organizirali su prezentaciju o fiskalnom poslovanju kako bi se obrtnicima i poduzetnicima maksimalno pomoglo pri uvođenje fiskalnih blagajni od 01. siječnja iduće godine. Uz rečeno predstavljene su i odredbe Zakona vezanog uz pred stečajnu nagodbu koja je na snazi od početka mjeseca listopada ove godine.
Javna prezentacija Zakona o financijskom poslovanju i pred stečajnoj nagodbi te Zakona o fiskalizaciji u poslovanju gotovinom održani su u gospićkom Kulturno informativnom centru u nazočnosti sedamdesetak obrtnika, vlasnika knjigovodstvenih servisa, poduzetnika i vlasnika d.o.o s područja ličko senjske županije i drugih što je dobar odaziv, kaže tajnica OK LSŽ, Ankica Šubarić, jer su pojedina Udruženja obrtnika vršila ili tek namjeravaju educirati svoje članove.
Kako je istakla pročelnica Područnog ureda porezne uprave u Gospiću, Enesa Jurić, sa suradnicama, obrtnicima, poduzetnicima i naravno ostalim obveznicima fiskalizacije i pred stečajne nagodbe na raspolaganju stoji posebno educiran tim a detaljnije informacije sve mogu dobiti na besplatni broj 0800-0080.
Nakon prezentacije održan je i kolegij tajnika udruženja obrtnika Gospić, Otočac, Senj na temu najznačajnijih aktivnosti komorskog sustava u Ličko senjskoj županiji tijekom 2013. Godini, a kako je naglasila tajnica OK Ličko senjske županije, Ankica Šubarić u 2013. godini za očekivati je stagniranje broja opadanja obrta što jer dobar znak za provođenje zacrtanih aktivnosti.

L.O.

Nastavak ispod oglasa