Javna ustanova za zaštitu i očuvanje prirode Ličko-senjske županije domaćin godišnjeg skupa ravnatelja županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode u Hrvatskoj

0

Ovaj je tjedan u Otočcu održan trodnevni godišnji skup ravnatelja javnih ustanova za zaštitu prirode svih županija u Republici Hrvatskoj. Uglednim gostima dobrodošlicu u Grad Otočac te Ličko-senjsku županiju uputili su gradonačelnik grada Otočca Goran Bukovac i ličko-senjski župan, Ernest Petry uz prigodna obraćanja. 

Ravnateljica i domaćin skupa Tomislava Maratović Jurković je koristila ovu prigodu za predstavljanje razvojnih projekata i programa koje trenutno provodi Javna ustanova za zaštitu i očuvanje prirode Ličko-senjske županije. 

Oglas

Skupu je nazočio i ravnatelj Zavoda za zaštitu prirode dr.sc. Aljoša Duplić s kojim su sudionici u živoj raspravi komentirali aktualne probleme i izazove u sustavu zaštite prirode na regionalnoj razini. Mnogo je pažnje posvećeno izradi planova upravljanja zaštićenim područjima i problemima koji su vezani uz tu temu. Osim radnog djela organiziran je i posjet u zaštićena područja prirode na području grada Otočca kojima upravlja Javna ustanova za zaštitu prirode Ličko- senjske županije. Tako je Javna ustanova iskoristila ovo domaćinstvo za promociju spomenika prirode “Vrela Gacke” te značajnog krajobraza Gacko polje.

L.O.