Javnozdravstvena suradnja – Plitvički maraton

U sklopu tradicionalnog 32. Plitvičkog maratona koji se održava od 3.-4.6.2017. pod organizacijom Atletskog kluba Maraton 2000 iz Karlovca i pokroviteljstvom NP Plitvička jezera, održati će se zajednička javnozdravstvena akcija ZZJZ Ličko-senjske županije i Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, s ciljem promocije prve nacionalne kampanje u području zaštite na radu „STOP ozljedama na radu“, kampanje Europske unije „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ i  novog Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

Javnozdravstvena akcija je osmišljena kroz nekoliko komponenti:

Nastavak ispod oglasa
  1. Promotivni štand na kojem će se dijeliti letci, brošure, te informirati i savjetovati posjetitelje o navedenim kampanjama, s posebnim naglaskom na zaštitu zdravlja na radu.
  2. Tradicionalno preventivno mjerenje koncentracije glukoze u krvi i krvnog tlaka od strane djelatnika ZZJZ Ličko-senjske županije i Domova zdravlja.
  3. U sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ osmislili smo nekoliko aktivnosti:
  • interaktivne igre za djecu s zabavnim poligonima za fizičku aktivnost primjerenu njihovoj dobi pod stručnim nadzorom djelatnika i volontera udruge Društvo ”Naša djeca” Gospić (projekt „Volonteri u parku“),
  • u sklopu projekta „Hodanjem do zdravlja“ organizirali smo pješačenje za sve zainteresirane neovisno o dobi pod vodstvom kineziologa u duljini od 5km. Start je predviđen u 12 sati.

Akcija će se održati 3.6.2017. (subota) od 10 sati na području NP Plitvička jezera, predviđeno mjesto štanda je na igralištu u Mukinjama ( u slučaju eventualnog lošeg vremena štand bi se premjestio u sportsku dvoranu u Mukinjama).

L.O./zzjzlsz