Je li cijepljenje protiv korone u nekim slučajevima neophodno?

Sve su glasniji domaći političari i ljudi iz struke koji pozivaju na cijepljenje protiv korone, bez obzira o kojem se soju korone radi. Cijepljenje se doista dokazalo kao nezaobilazan uvjet za stjecanje imuniteta, očuvanje našeg i tuđeg zdravlja.
COVID-putovnice pri tome nisu turističko pomodarstvo, nego li prijeka potreba kako bi se suzbila zaraza koja je već odnijela tolike živote, a mnogima narušila opće zdravstveno stanje. U nekim državama ide se toliko daleko s restrikcijama da je za „anti-vaksere“ predviđen i zatvor.

Čak su i mnogi zakleti protivnici cijepljenja i vječiti pobornici teorija zavjere shvatili kako će ove turističke sezone naći posao samo ukoliko su cijepljeni ili su preboljeli COVID-19.
Najranjiviji dio ljudske populacije su kronični bolesnici i starije osobe. Upravo se pri tome krije jedan propust o kojemu nitko ne govori. Ukoliko netko želi skrbiti o starijim osobama u privatnom, kućnom smještaju, za uvjet uopće nije postavljeno cijepljenje, već taj posao može obavljati bez zapreka ili odredbi. Zvuči pomalo neozbiljno da do sada u tom smislu nitko nije postavio točne odredbe i obvezu da se skrbnik o starijom osobi mora prethodno cijepiti jer je, kako god to zvučalo, potencijalni i mogući prijenosnik ove bolesti.

Nastavak ispod oglasa

M. S.