Ako pogledamo unazad, u isto ovo vrijeme prije godinu ili dvije dana Gospić je bio veliko gradilište.
Dolaskom nove izvršne vlasti u Gospić, radovi su stali – građevinari su bez posla. Strojeva u široj okolici grada gotovo nigdje nema, niti velike firme pohode središte Like. Radovi na cestama koji su do sada bili uobičajena praksa su nestali. Na području grada Gospića nema većih građevinskih zahvata, a radovi koji su započeti naprasno su obustavljeni, kao i oni na Ličkom Osiku o kojima nas je prije nekoliko tjedana obavijestio jedan mještanin.

Portal Lika online pisao je o nogostupu za sigurnost djece do Osnovne škole dr. Jure Turića. Iako su sredstva za ovaj zahvat osigurana od strane države, radovi su stali.
Pitamo se, što je sa šetnicom uz rijeku Novčicu? Gdje je zapelo sa obnovom fasada i krovišta za koja su ishodovana sredstva iz EU fondova?

Zašto je gradonačelnik obustavio započete projekte, posebice one koji se financiraju od strane resornih ministarstava? Koji je razlog da se dobre stvari za zajednicu zaustave?
Žalosno je i to da se u sklopu obilježavanja obljetnice Oluje odustalo od postavljanja obilježja žrtvama Domovinskog rata na Ljubovu što je bilo najavljeno za ovu godinu.
Dok aktualni gradonačelnik obilazi sela i dijeli obećanja, niti jedan ministar iz Vlade nije posjetio Gospić, pa čak niti svečanu sjednicu Gradskog vijeća u povodu Dana grada.
Gradonačelnik Starčević je presretan i pun hvale jer je Gospić uspješno proslavio svoj dan, a “bogati” program je obuhvaćao jedno poslijepodne. Iz dana u dan postaje očitije da se o “ponedjeljku poslije izbora” nije razmišljalo..

L.O.