Je li i Budak u Sjevernoj Koreji???

Gotovo svakodnevno dobivamo vaše dopise i poruke, štovani čitatelji. Većina tih dopisa su istiniti i autentični u svakom pogledu i na njihovom tragu smo objavili mnoge tekstove. Jedan od takvih dopisa odnosi se na selo Budak nadomak Gospića.
-Već više od tjedan dana u našem naselju Budak nema ulične rasvjete. Prvih dana svi seljani su strpljivo šutjeli u nadi “ma to samo danas, sutra ce raditi”. Ali živimo u mraku danima. Do kada? Ne radi niti jedna jedina rasvjeta. Zamislite onda kako je vani mračno. Stižu kraći dani, što ćemo od 17 sati biti u mraku? Ukoliko odete u šetnju i negdje se zadržite nazad pješke ne možete jer ne vidite ispred sebe ništa. Dat ću jednostavan primjer. Utorkom gradska čistoća odvozi otpad smeće) te to isto ponedjeljkom navečer iznosimo na cestu. To sam ovaj put napravila s baterijom, jer svijetla iz kuće ne uspijevaju osvijetliti i cestu. Kada skrećete u dvorište igrate se ciljanja jer u tom trenutku vaša svijetla osvjeljavaju položaj ispred vas(u tom slucaju cestu) pa svako skretanje je puka sreća. Nadamo se da će medij pomoći da se naš problem čuje. Možete se i sami uvjeriti izlaskom na teren svaki dan od 20 sati na svakom mjestu poslije Budačkog mosta pa sve do Ličkog Osika. Tamo gdje ljudi ne postoje očito! Hvala!
Lijep pozdrav iz Budaka!

Podaci o pošaljatelju nalaze se u redakciji, a izlaskom na teren uvjerili smo se u istinitost ovih riječi. Budak, ali i mnoga sela u okolici Gospića, već dulje vrijeme oslikavaju nemar gradskih vlasti koja se više bavi urotama, nego li svojim poslom. I ne samo po pitanju rasvjete. O tome ćemo vas svakako i dalje izvještavati. Naša čitateljica je pogriješila samo u jednom: trebala je napisati-lijep pozdrav iz Sjeverne Koreje!

Nastavak ispod oglasa

N.N./L. O.