Je li korona došla kao dobra isprika kako bi se život grada sveo na ostatke ostataka?

Ljudima je nemoguće sve odobrovoljiti, stara je istina. Dok se neki striktno pridržavaju odredbi Stožera civilne zaštite, drugi priređuju bankete, tulume i ostale manifestacije gdje se  ne vodi puno računa o socijalnoj distanci. Broj zaraženih sa COVID-19 u Hrvatskoj u stalnom je porastu. U Ličko-senjskoj županiji stvari su od samoga početka stavljene pod kontrolu, što je rijedak slučaj u Hrvatskoj. Na Dan Grada Gospića se osim komemoracije (na koju su opet pozvani samo podobni) ništa drugo nije niti dogodilo. U tom je smislu vrlo znakovit natpis na facebook-profilu  uglednog gospićkog ugostitelja i poduzetnika Ivice Kovačevića-Ice koji je napisao:

-Nikada tužnije i nikada jadnije grad nije izgledao za svoj rođendan. Od početka epidemije nemamo zabilježen slučaj korone, a sve je odgođeno i otkazano. Pod cijenu Golog Otoka obilježio bi rođendan grada, makar skromno, makar u skladu sa mjerama, ali bi bilo veselo, svečano i bučno. To je najmanje što grad i građani zaslužuju pa  taman slušali i plesali po balkonima. Em je jadno, em se stvara nepotrebna psihoza, em mi se čini da su organizatori jedva dočekali iako se pozivaju na odgovorno ponašanje, istaknuo je Ico.

Nastavak ispod oglasa

Zato su pomalo vidovnjački gospićki  maturanti prije dvije godine na središnjem gradskom trgu tijekom „norijade“ sročili rugalicu pod naslovom „Tuga i jad-to je naš grad“, prvenstveno misleći na nepersperktivnost mladih jer je tada bilo u ponom zamahu iseljavanja iz Gospića zbog pomanjkanja posla. Korona virus samo je pospješio započeti taj egzodus. Možda se dio svega ovoga krije pod krinkom štednje? Uz pitanje: do kada se štednje događaju na uštrb građana? Da ne ulazimo u brojne detalje… Materijala ima na pretek.

L.O.