Je li Minhen bojna oslobodila Gospić?

„Konac djelo krasi“ izreka je koju valja uvijek primjenjivati. Uvijek, samo ne onda kada se javnosti obraća gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević. Želeći ponovno apostrofirati svoje velike zasluge (???) u napretku Gospića Starčević je sinoć u svojoj čestitci građanima povodom Dana grada istaknuo kako su „od 2017. godine osmjesi na licima Gospićana jer je Gospić slobodan grad!“

Odmah su reagirali hrvatski branitelji i podsjetili javnost na neke činjenice.

-Od kada je slobodne i neovisne Hrvatske Gospić je uvijek bio slobodan grad jer hrvatski branitelji nisu pokleknuli pred neusporedivo jačom silom koja nas je htjela pregaziti u Domovinskom ratu. Gradonačelnik Starčević o tome pojma nema jer nije niti sudjelovao u obrani. Ni Gospića, ni Hrvatske. Nije sudjelovao niti u velebnoj pobjedi Oluje,  niti na proslavi oslobođenja Hrvatske u kolovozu 1995. godine. Govoriti o osmjesima Gospićana danas znači da je on taj osloboditelj. Vrijeme je da naš gradonačelnik javno prikaže svoj ratni put i da prestane s lažima, pri kojima omalovažava naše svetinje, naše poginule, umrle i oboljele prijatelje  i suborce. Minhen bojna nije oslobađala Hrvatsku, niti  je sačuvala naš grad-rekli su nam mnogi ojađeni branitelji.

Pomalo se čude odakle Karlu Starčeviću hrabrost i moral sudjelovati na komemoracijama za poginule branitelje. Ukoliko iz bilo kojih razloga nije bio sudionik  u Domovinskom ratu to treba javno reći, ali isticati  slobodu Gospića od 2017., nemoralni je i netočni presedan i poigravanjem s hrvatskom povijesti.

L.O.