„Konac djelo krasi“ izreka je koju valja uvijek primjenjivati. Uvijek, samo ne onda kada se javnosti obraća gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević. Želeći ponovno apostrofirati svoje velike zasluge (???) u napretku Gospića Starčević je sinoć u svojoj čestitci građanima povodom Dana grada istaknuo kako su „od 2017. godine osmjesi na licima Gospićana jer je Gospić slobodan grad!“

Odmah su reagirali hrvatski branitelji i podsjetili javnost na neke činjenice.

-Od kada je slobodne i neovisne Hrvatske Gospić je uvijek bio slobodan grad jer hrvatski branitelji nisu pokleknuli pred neusporedivo jačom silom koja nas je htjela pregaziti u Domovinskom ratu. Gradonačelnik Starčević o tome pojma nema jer nije niti sudjelovao u obrani. Ni Gospića, ni Hrvatske. Nije sudjelovao niti u velebnoj pobjedi Oluje,  niti na proslavi oslobođenja Hrvatske u kolovozu 1995. godine. Govoriti o osmjesima Gospićana danas znači da je on taj osloboditelj. Vrijeme je da naš gradonačelnik javno prikaže svoj ratni put i da prestane s lažima, pri kojima omalovažava naše svetinje, naše poginule, umrle i oboljele prijatelje  i suborce. Minhen bojna nije oslobađala Hrvatsku, niti  je sačuvala naš grad-rekli su nam mnogi ojađeni branitelji.

Pomalo se čude odakle Karlu Starčeviću hrabrost i moral sudjelovati na komemoracijama za poginule branitelje. Ukoliko iz bilo kojih razloga nije bio sudionik  u Domovinskom ratu to treba javno reći, ali isticati  slobodu Gospića od 2017., nemoralni je i netočni presedan i poigravanjem s hrvatskom povijesti.

L.O.