Na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su protekloga vikenda preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. U naj-raspoloženju je bio pijani Gospićanin (34) kojemu je izmjerena koncentracija alkohola u krvi u  iznosu od 2,09 g/kg).  U svezi korištenja sigurnosnog pojasa policijski službenici kontrolirali su 102 vozila i 113 osoba, te su utvrdili ukupno 52 prekršaja, od čega 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.  Svakoga su „oženili“ sa po 500 kuna.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Gospića (oca, mater i ostalu rodbinu) bilo je u jednom slučaju, a (pazi sad) jedan je lik priveden jer je  bavio „izmišljanjem ili širenjem lažnih vijesti kojima se remeti mir ili spokojstvo građana na području Gospića“. A to uznemiravanje je izmišljotina jednog  „o la-la“ ličkog  medija.  Neslužbeno smo „uznemireni i nespokojni“ pa smo doznali kako nas je „uznemirio“ jedan novinar jer je pisao o nesuglasju unutar PU. To što su neki naši kolege ranije  objavljivali da „Grad Gospić prisluškuje građane“ (dakako da to nije istina), da se „tu i tu ne smije ići na kavu jer tamo kavu pije oporba“ ili „da voda u Gospiću nije za piće“ (a  bila je za piće), to naša PU ne smatra uznemiravanjem, niti je novinar-autor tih glupeština ikada sankcioniran. Po onoj „što si Bogu bliži, Bog te više voli“. Ipak smo pred zakonom svi jednaki. Pa i novinari, valjda. Od ostalih uznemiravajućih vijesti dečki su se fajtali u Otočcu, a u Donjem Lapcu su se derali jedan na drugoga.

Najcrnje što se ovoga vikenda dogodilo bio je požar u Dabru, grad Otočac, u gospodarskoj zgradi u  vlasništvu 64-godišnjaka iz Dabra. Uslijed kratkog spoja na razvodnom ormaru u prostoriji stolarske radnje izbio je požar oko 3 sata noću. U požaru je u potpunosti izgorio prostor bivšeg pogona pilane i krovište, te stolarski strojevi i sitan alat. Požar su ugasili djelatnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac. Bravo dečki, kapa dolje!

L.O.