PERUŠIĆ- U maloj sredini poput ove glasine se brzo šire. One loše pogotovo. Tako se zadnjih dana pročula vijest o teškoj bolesti načelnika Općine Perušić Ivice Turića-Bećara. Zvali smo ga nekoliko puta unatrag 4-5 dana, ali uzalud što je samo dodatno pojačalo bojazan da je glasina točna. Na sreću, Bećar je sve opovrgnuo današnji telefonskim pozivom.
-Bio sam na operaciji u Zagrebu, na Rebru. Na nedavnom pregledu ustanovljena mi je nakupina nekog tkiva na kralježnici i prva je asocijacija bila tumor veličine šake. Međutim, specijalisti su mi odmah rekli da nikada nisu vidjeli tumora na kralježnici. Nakon konzultacija odlučili su se na operativni zahvat. Doista mi je iz leđa izvađeno nešto veličine šake, ali ne tumor nego komad sterilne gaze koja je ondje stajala 15 godina!!!
Berćar je prije 15 godina doživio tešku prometnu nesreću koju je jedva preživio. Kralježnica mu je operirana u KBC Rijeka. Život i Kralježnica su mu tada spašeni, ali je netko od sudionika operacije zaboravio iz tijela izvaditi komad sterilne gaze.
-Već 15 godina ja trpim povremeno nesnosne bolove u leđima. Mislio sam da su to posljedice prometne nesreće, da će s vremenom proći . Međutim, u zadnje vrijeme bolovi su postali neizdrživi. Operiran sam na Rebru i dobro se oporavljam. Nemam dovoljno riječi da bi se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se riješim tog zla, ističe Ivica Turić-Bećar. A Bećar k’o svaki bećar! Još mu nisu niti zacijelili šavovi, a jučer i danas je primio dvoje mladih njemačkih poduzetnika koji u Perušiću žele pokrenuti proizvodnju specijalnih amfibijskih vozila.

L.O.