Ličko-senjska županija je nedavno dobila „Suncokret“ za ruralni turizam, odnosno za tradicijsku izložbu „Jesen u Lici“. Nema sumnje kako je lanjska, 23. Jesen u Lici ope bila za „koplje“ bolja od prethodne. Obišao ju je i premijer Andrej Plenković s dijelom ministara svoje Vlade, izložba je ponovno pokazala svu raskoš ličke tradicije i agrara, ponovno je imala nove sadržaje i nastavila se razvijati kako je zamišljena: kao najveća regionalna izložba na kojoj se vidi i osjeća tradicija vezana uz ovaj dio Hrvatske.

Nema sumnje da će tako biti i ove jeseni jer je tim župana Ernesta Petryja već započeo pripreme za narednu „Jesen u Lici“. Opet će se ocjenjivati najbolji sirevi, rakije, konji, buše i pramenke. U ovakvim situacijama zadnju riječ ima struka, na zadovoljstvo izlagača, proizvođača i uzgajivača.

Osim svega što prati ovu raskošnu izložbu, ne smijemo zaboraviti niti turistički efekt je se za vrijeme održavanja ove manifestacije već poslovično u Gospiću i okolici traži „soba više“. Za posjetitelje koji su došli vidjeti najveću i svakako najbolju tradicijsku izložbu u široj regiji.

L. O.