Jesu li ispunjeni uvjeti da se institucije pozabave Lucijom Sekulom?

v.d. ravnateljica Renata Hodak

OTOČAC – Tragom prijašnjih natpisa i tekstova, kao i tiskovne konferencije smijenjene ravnateljice Lucije Sekule i dalje se ne stišava priča oko nezakonitog zapošljavanja. Portal Lika online doznaje da je u U Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana  bila i prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nazvali smo v.d ravnateljicu Renatu Hodak kako bismo je upitali je li inspekcija izvršila uvid u nezakonito zapošljavanje bivše ravnateljice Lucije Sekule. Nova ravnateljica Renata Hodak tvrdi:

– Inspekcija je izvršila uvid u dokumentaciju i utvrdila da je bivša ravnateljica gđa. Lucija Sekula nezakonito primila u radni odnos A.V. i inspekcija je naložila da se zaposlenici A.V. zabrani rad. Nažalost A.V. je ostala bez posla zbog nezakonitog rad,a sada već bivše ravnateljice gđe Lucije Sekula. Time je inspekcija potvrdila da je odluka Školskog odbora o razrješenju gđe. Lucije Sekule zakonita.

Nastavak ispod oglasa

– Gospođo ravnateljice, što ćete sada poduzeti?

– Žao mi je što se gospođu A.V. dovelo u vrlo nezavidnu poziciju, a što se tiče bivše ravnateljice i njenog kršenja zakona škola je dužna postupiti u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i o tome obavijestiti mjerodavne institucije.

L. O./V.I.