Ovih dana se može čuti da se Branislav Šutić vraća na Veleučilište „Nikola Tesla“ u Gospiću. Slijedi li veliki skandal u kojem će se čovjek koji je dobio otkaz vratiti na Veleučilištu za dekana?  Prateći rad ministrice Divjak koja se pokazala kao vrlo ozbiljna žena čvrste, ruke ne ulazeći u njezinu kurikularnu reformu sumnjamo da će dopustiti da u tom resoru u ovo osjetljivo vrijeme dođe do velikog skandala i blamaže. Naime, podsjetimo, da je Branislav Šutić koje je stekao beogradsku doktorsku disertaciju prije nekoliko godina dobio otkaz na Veleučilištu Nikola Tesla zbog vrijeđanja zaposlenika. Postavlja se vrlo logično pitanje  – smiju li djecu obrazovati ljudi koji su na Veleučilištu dobili otkaz?

Je li moralno da Šutić predaje djeci?

Postavlja se moralno, ali i realno pitanje, a kako doznajemo da Šutić i predaje na Veleučilištu, ima li pravo takva osoba predavati studentima? U svakom uređenom Ministarstvu takvu samovolju preko svoje najbliže suradnice Vlatke Ružić Šutiću bi netko trebao uskratiti.  Taj netko može biti samo ministrica Divjak koja bi svojom odlučnošću koju smo i spomenuli ovakva ponašanja morala zaustaviti.

Vraća li se Šutić na Plitvička jezera gdje je ostavio duboke tragove nezadovoljstva i skandala?

U posljednje vrijeme često se spominje mogućnost povratka Šutića u NP Plitvička Jezera gdje je dobio otkaz zbog nedolaženja na posao kao što sada radi u DZ Otočac gdje ga zovu grobar Doma zdravlja Otočac. Navodno za Šutića što se tiče Plitvičkih Jezera postoje opravdane sumnje u malverzacije s kojima je upoznat i sam ministar Ćorić i premijer. Teško da je i ova opcija moguća jer to ova Vlada vjerojatno sebi ne bi dopustila… Ili možda bi?

Šutić se hvali da ide za državnog tajnika

Ukoliko se ne realizira neka od ovih opcija, Šutić se već naveliko hvali da će ići u Zagreb za državnog tajnika u jedno od ministarstava. Po nama je to nerealna mogućnost budući premijer Plenković preferira mlađe ljude bez repova i skandala. Što se tiče Šutića i njegovog repa skandala, gotovo se možemo usuditi reći da je najduži u Hrvatskoj. Tako da gotovo ne postoji, da se slikovito izrazimo mjesto gdje stanete, a da ne nagazite na repove koje za sobom vuče Branislav Šutić.

L.O./V.I.