Atletski klub „Maraton 2000“ iz Karlovca već niz godina uspješni je organizator međunarodnog Plitvičkog maratona. Zbog iznimno velikog zanimanja sudionika ove sportske manifestacije koncem prosinca 2018. krenule su rane prijave natjecatelje. Danas je zadnji dan ranih prijava koje za maraton iznose 200 kuna, polumaraton 150, utrka na 5 km je 100 kuna te štafeta 600 kuna po ekipi.
Cijene za koje znalci tvrde kako su najmanje na svijetu dodatno uključuju Startni paket za maraton (osim broja s čipom), okrjepe na samoj stazi te ostalih standarda u organizaciji cestovnih atletskih utrka koja u ovom slučaju minimalno sadržava: ulaznice u NP Plitvička jezera, atletsku dri-fit majica s logom utrke, vrećica za tenisice s logom utrke, „Pasta Party“, obrok nakon utrke, energetski gel ili napitak i finišersku medalju.
Iznimno zanimanje za rane prijave dokazao se danas uoči realizacije ovoga teksta kada je broj natjecatelja prešao brojku 650 i dalje nezaustavljivo raste. Kao što je poznato ukupni limit 34. Plitvičkog maratona je 2 000 natjecatelja.
Što još dodati? Bez obzira na rane ili kasnije prijave sasvim je sigurno da će maksimalna kvota 34. Plitvičkog maratona uskoro biti ispunjena, kao što se događalo svih prethodnih godina. Isto tako Plitvička jezera će toga lipanjskog vikenda biti svijet u malom. Uzlazna konstanta Plitvičkog maratona ogleda se i u sve većem broju država svijeta odakle natjecatelji dolaze. Kao najbolji promotori raja čiji je maraton tek korepeticija gotovo nesnosne ljepote.

M. S.