Iako je protekla turistička sezona na području Senja bila dobra, s obzirom na trenutne korona-uvjete tamošnji turistički djelatnici svakako gledaju unaprijed, želeći raditi i u ovim teškim uvjetima za turističku branšu. Potvrdio nam je to direktor Turističke zajednice grada Senja Viktor Samaržija.

-Ovo je doba godine kada se na ovom području uvijek nalazi manji broj gostiju. Senj ima dušu, to je destinacija koja uvijek ima svojih čari. I po buri i po jugu. Unatoč približavanju zime ovih nam dana stižu dobre vijesti iz Krasna gdje su već krenule rezervacije kuća i apartmana za zimsko razdoblje, odnosno za Božić i Novu godinu. Što se tiče tradicionalnog Zimskog maskenbala u Senju, sve je još upitno. Ovisi kako će se razvijati epidemiološka situacija.

Jučer smo održali jedan sastanak na tu temu i za sada je sve „na čekanju“. Ukoliko potraje ova korona-situacija, za Zimski maskenbal morat će se iznajmiti šator, što uvelike poskupljuje cijelu organizaciju ove manifestacije. Svi mi je želimo organizirati, ali je ukupna situacija dosta složena, definirao nam je direktor TZ grada Senja Viktor Samaržija.

Zimski maškarani balovi u Senju  nisu prekidali svoju dugogodišnju tradiciju održavanja niti u ratno vrijeme. Čini se da je epidemija COVID-19 na određeni način postala surovija i od ratnog govora „ognja i čelika“.

L. O.