Željko Popović
Željko Popović

GOSPIĆ – Najveća plaća u javnom sektoru u ovoj godini iznosi nešto više od 67 tisuća kuna bruto, a prima ju jedan zagrebački liječnik.  Informacija je to koju objavio nedavno dovršeni sustav centralnog obračuna plaća, a prenio RTL.

S druge strane lička javnost odavno se naviknula da sa pojedinih portala neumorno vrište zločeste i neutemeljene informacije koje više liče na „trach“ rubrike loše napisanih celebrity magazina.

Jedna na tragu te je i informacija da saborski zastupnik i predsjednik Skupštine ličko-senjske županije dr. Darko Milinović mjesečno ima primanju u iznosu od 50.000 kn.

Zanimalo nas je kako to da su veliki mediji „zaboravili“ Milinovića ubaciti na vrh liste najplaćenijih dužnosnika u Hrvatskoj. Ekskluziva u režiji lokalnog portala SlobodnaLika još jednom se pokazala kao lažna. Potvrdio je to službeni dopis u kojem smo od Milinovićevih „poslodavaca“ žurno zatražili informacije o visini njegovih primanja. U nešto manje od pola sata dobili smo službeni odgovor o saborskoj plaći Darka Milinović i ponovno razotkrili podlu laž. Prema službenom dopisu upućenom iz Sabora RH  dr. Darko Milinović kao saborski zastupnik ima plaću od 15.159,38 kn, plus  2.457,80 kn  kao  predsjednik Odbora za obitelj, mladež i sport.

Tragom tvrdnji navedenog portala o Milinovićevoj plaći na mjestu predsjednika Skupštine ličko-senjske županije zatražili smo i pisano pojašnjenje. U razgovoru s pročelnicom Ankicom Blažević dobili smo decidiranu izjavu u kojoj nam je kazala kako  predsjednik Županijske Skupštine dr. Darko Milinović za taj posao ne prima nikakvu  naknadu. Da su u laži kratke noge mogli smo se još jednom uvjeriti u razgovoru i sa dr. Sandrom Čubelić, ravnateljicom Opće bolnice Gospić, jer po pisanjima Slobodne Like dr. Milinović i u Općoj bolnici Gospić zarađuje ne tako male novce. Na upit o nekakvim dodatnim primanjima dr. Milinovića za honorarni rad u gospićkoj  bolnici dr. Čubelić odlučno je negirala takvo što.

-Dr. Darko Milinović operira u našoj bolnici i obavlja one operativne zahvate zbog kojih bi naši  pacijenti  morali  odlaziti u Zagreb ili Rijeku. Za taj posao niti je tražio, niti dobiva bilo kakvu naknadu. Pomaže nam iz sasvim kolegijalnih, profesionalnih  i humanih razloga, a na taj način se sprječava i odliv pacijenata u druge bolnice, rekla nam je dr. Sandra Čubelić.

Ni prvi, ni zadnji puta. Član Hrvatskog novinarskog društva Ž. Popović ne libi se pisati kontra onih koji su mu na bilo koji način stali na žulj, a pogotovo onih koji svoje pravo traže sudskim putem.  Kako je i sam naveo, brojne sudske parnice podignute protiv njega zbog vrijeđanja i notornih izmišljotina kako tvrde oni koji su ga tužili zacijelo vesele čovjeka koji već godinama zaobilazi većinu regula pristojnog novinarstva. Ne mari on puno za to, samo mu je problem raspored, koji je kako je nedavno i sam napisao, pomalo  „prebukiran“ parnicama, pa se nema kada kvalitetno pripremiti za obranu pred sudom. Zasigurno da će mu još jedna dodatna tužba ponovno poremetiti „raspored sati“ na gospićkom sudu. Budući da se urednik SL-a već dokazao kao osoba vična svemu i svačemu, ovoga je puta briljirao i kao matematičar. Tako nam je u tekstu u kojem je sad već očito bacio „patku“ o Milinovićevoj plaći izračunao i to da ona odgovara primanjima 150 Ličana. Po takvom izračunu prosječni Ličanin ima plaću od 333,33 kune – daleko manju nego najmanji kineski minimalac. Pametnome dovoljno. Portal Lika online i ovaj put pokušao je javnosti prikazati pravu istinu sa činjenicama i izjavama meritornih osoba, za razliku od nekih samozvanih novinara koji lažu, podmeću i namjerno blate one koji im nisu po volji. Zaboravljaju pak, da istina uvijek, na kraju pobjeđuje. Skoro vrijeme bit će svjedok za sve što je tko i na kakav način radio. I ovaj put ponovno smo razobličili jedan pokušaj podvale i zlonamjernog pisanja portala Slobodnalika, a vremenu i čitateljima ostavljamo da prate nastavak svega onoga što tek slijedi.

L.O.