Područni ured Ministarstva hrvatskih branitelja u Gospiću i odlična suradnja s Općom bolnicom Gospić dali su izvrsne rezultate u 2019. godini. Potvrdila nam je to Dubravka Valčić-Uzelac, viši stručni savjetnik Područnog ureda. 

– Odaziv branitelja na sistematske preglede bio je odličan i u ovom smo ciklusu do sada na preglede uputili 923 branitelja. U ovoj godini ostao nam je još jedan termin za preglede, onaj 28. prosinca kada će se moći pregledati do 60 branitelja. Tijekom cijele ove godine suradnja s Općom bolnicom Gospić je odlična  pa nadalje pozivamo hrvatske branitelje da nam se jave na besplatne sistematske preglede. To mogu učiniti osobno u Područnom uredu ili na telefon Područnog ureda Gospić 053/57 53 77. Sistematski pregledi nastavljaju se naredne godine, čim naša Ministarstva potpišu Ugovor o nastavku suradnje, rekla nam je Dubravka Valčić- Uzelac.

Pravo na preglede u 2020. godini imaju branitelji koji nisu pregledani unatrag protekle dvije godine ili imaju zdravstvene probleme.

M.S.