Tragom vijesti objavljene na portalu Slobodna Lika kako je ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije u božićni koncert Zvonka Bogdana utrošila 200 tisuća kuna kontaktirali smo Tajništvo stranke kako bismo provjerili istinitost ove informacije i o tome izvijestili svoje cijenjene čitatelje.
Na službeni upit portala Lika online o istinitosti informacije prema kojoj je koncert Zvonka Bogdana stajao 200.000,00 odgovorili su nam kako je ovo, citiramo, “još jedan uradak iz poznate tvornice laži i da će nam poslati dokumentaciju koja će na najbolji mogući način okarakterizirati jad i bijedu onih koji su nesretni da se u dvorani okupilo toliko ljudi, te da je bio nazočan i biskup dr. Mile Bogović koji se javno zahvalio HDZ-u.”
Prema dogovoru u poslijepodnevnim satima dobili smo Ugovor od HDZ-a na kojem je vidljivo kako je koncert Zvonka Bogdana stajao 29.632,00 kuna.
Smatramo da smo kao odgovoran portal dužni istražiti istinitost pojedinih natpisa i obavijestiti javnost o tome, ali i jasno kazati kako se informativni prostor ne smije trovati naslovima senzacionalističkog tipa. Iako smo svaki put nakon bombastičnih vijesti u pojedinim portalima provjeravali istinitost informacije i danas smo se po tko zna koji put uvjerili kako je jedini cilj toga portala dezinformiranje javnosti. Možda je došlo vrijeme da netko od mjerodavnih utvrdi zbog čega se širenjem laži vrši tortura čitatelja, bez obzira jeli riječ o političkim ili nekim drugim temama. Za sada svi uporno šute.

Ugovor Zvonko Bogdan
Ugovor Zvonko Bogdan

L.O.