Projekt pod naslovom „Mali korak-veliki uspjeh“, što ga je na natječaj Europskog socijalnog fonda prijavila Ličko-senjska županija dobio je „zeleno svijetlo“. Prema tom projektu posao će dobiti 30 pomoćnika u nastavi za 30 učenika s teškoćama u razvoju u školama kojima je osnivač Ličko-senjska županija.
Za školsku godinu 2016./2017. godinu Ličko-senjskoj županiji su odobrena sredstva u iznosu od 1.644.712,76 kuna, od ukupnih, koliko vrijedi cijeli projekt. Dio je to Operativnog programa EU pod nazivom „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.“. Kroz Projekt će posao dobiti 30 osoba kao pomoćnici u nastavi te će se pružiti potpora za 3O učenika s teškoćama iz sedam osnovnih i četiri srednje škole: OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Plitvička Jezera, OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, OŠ Kralja Tomislava, OŠ dr. Franje Tuđmana Korenica, SŠ Plitvička Jezera, SŠ P. Rittera Vitezovića u Senju, SŠ Otočac i Strukovna škola Gospić.
Prošloga petka osnovne i srednje škole s područja županije raspisale su Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Ovaj projekt ima za cilj omogućiti jednak pristup obrazovanju učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Ličko-senjska županija osnivač angažiranjem osoba za pomoćnike u nastavi kako bi mogli ravnopravno sudjelovati u svim oblicima nastavnih i izvannastavnih aktivnost.

L.O.