Još jedna lička eko-škola

Osnovna škola Klanac-Pazarišta po prvi put je dobila status Međunarodne Eko-škole. Tim povodom predstavnicima škole uručeni su certifikat i Zelena zastava. Dogodilo se to na svečanosti u Zagrebu Svečanosti u Zagrebu gdje su bile ravnateljica škole Marija Čović, koordinatorice Lidija Bregant Jelić i Jasminka Rukavina.

U  lipnju prošle godine ova škola se prijavila za program stjecanja statusa Međunarodne Eko-škole kojoj je nacionalni koordinator Eko-škola u Republici Hrvatskoj Udruga „Lijepa naša“. Koordinatorice su zajedno s ravnateljicom, učiteljima i učenicima svojim trudom i radom ostvarile da taj projekt uspije i da škola dobije status Eko-škole. Inače, Eko škole su program Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš FEE (Foundation for Environment Education) utemeljene 1981. godine pri Vijeću Europe. Cilj Zaklade je promicanje odgoja i obrazovanja na području zaštite okoliša i održivog razvoja. Zadaća Eko škole je odgojiti današnje naraštaje osjetljivima na pitanja okoliša jer će upravo oni donositi odluke o razvoju društva u ovom stoljeću.

Nastavak ispod oglasa

Posebna pozornost pridaje se pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada, racionalnog iskorištavanja energije i vode, te uređenju školskog okoliša. Sudeći po svemu postignutome, svi sudionici  ove eko-priče itekako dobro znaju koliko je danas važno sačuvati okoliš za sutra.

L.O.