Još jedna uspješna akcija HGSS-a Stanice Gospić

Za članove HGSS Stanice Gospić opet nema odmora i opet su bili u akciji. Danas iza 14  sati  su  zaprimili poziv za intervenciju od Hitne medicinske pomoći. Ovog puta spašavatelji su intervenirali u mjestu Donja Pazarišta, zaseok Dubrava, gdje  vozilo  HMP nije moglo pristupiti zbog snijega do same kuće osobe koja je zatražila pomoć. Radilo se o osobi, srčanom bolesniku, kod kojeg se pojavilo gušenje i malaksalost te je odlučio pozvati HMP.

Tim od 6 spašavatelja HGSS-a  krenuo je odmah  na intervenciju te su motornim saonicama došli do osobe koja je tražila pomoć. Nakon pregleda  i konstatacije da je osoba stabilno, spašavatelji su motornim saonicama prevezli bolesnu osobu do vozila HMP i u 16.30 sati predali je na daljnju medicinsku obradu.

Bila je ovo, na svu sreću još jedna brza i  uspješna intervencija HGSS Stanice Gospić u suradnji sa Hitnom medicinskom pomoći. Ovom intervencija bilježi se već kao sedma po redu  u 2018. godini i dokazuje kako je HGSS s pravom temeljna operativna snaga sustava Civilne zaštite te je servis svim građanima bez obzira je li riječ o nesrećama na neurbanom tj. nepristupačnom ili na urbanom području. Iako ustrojena kao volonterska služba HGSS posjeduje stručno znanje,  specijaliziranu opremu  i druge resurse s kojima je spreman dati odgovor i na najsloženije intervencije. Iz HGSS.a poručuju:

-S obzirom na najavljenu nepovoljnu vremensku prognozu i značajne količine snježnih oborina u narednim danima, molimo da ne planirate boravak u planini, već u toplom domu čekajmo proljepšanje. Posebno naglašavamo pozornost obratiti na starije članove obitelji kao i kronične. Pazite na sebe i svoje, u slučaju potrebe nazovite 112.

J.B./L. O.