Još malo i konac je lovne sezone

U većini lovačkih društava na prostoru Ličko-senjske županije pri kraju je lov na divlje svinje uz prigon pasa. Među lovačkim  udrugama koje su ranije započele ovu lovnu sezonu je i  LD „Oluja“ iz Gospića. Predsjednika društva Antonija Stilinovića zatekli smo u pripremama za još jednu akciju prihrane divljači.

-Pripremili smo veće količine kukuruza i ostale hrane pa ćemo prije snijega popuniti hranilišta. Ovu lovnu sezonu smo započeli nešto ranije, pa ćemo je ranije i zaršiti. Zadnji lovni vikend ove sezone bit će 27. i 28. siječnja. Imat ćemo dosta gostiju iz nekoliko lovačkih društava i vjerujem da će lov biti uspješan. Ova lovna sezona bila je općenito odlična jer se opet pokazalo da onaj ‘ko o divljači brine, taj divljači i  ima. U ovom dijelu godine još na rasporedu imamo jedan zajednički lov na lisice, kaže predsjednik Oluje Stilinović.

Tajnik Županijskog lovačkog saveza Mile Ugarković potvrdio nam je kako će sva lovačka društva  na ovim prostorima do konca siječnja završiti lovnu sezonu na divlje svinje uz prigon psima.

-Sva lovačka društva dobro skrbe o divljači pa će tako zadnji vikend u siječnju biti zadnji lovni vikend u ovoj sezoni. Zadnji dan lova obično je u znaku druženja i zajedničkih ručkova članova lovačkih društava i njihovih prijatelja. Nakon toga lov na divlje svinje organizira se isključivo sa visokih  čeka kada se love veprovi i nazimad, rekao nam je tajnik ŽLS-a Mile Ugarković. Tako su na sreću prošla vremena kada su neodgovrni lovci priređivali lovove na divlje svinje uz pomoć pasa do druge polovice veljače, tj. u vrijeme kada su neke krmače već visoko bređe.

M.S.