Još se čekaju odluke vezane uz sukob pacijenta i doktora

U jednoj čekaonici Opće bolnice Gospić zimus se dogodila nemila i svakako nepotrebna scena. Pred ordinacijom dijagnostičara dr. Antonia Krnića tada se jedan pacijent požalio na jake bolove koje s manjim intervalima trpi dulje vrijeme. U pitanju je bio razvojačeni hrvatski branitelj, satnik Hrvatske vojske. Na ovo su ostali pacijenti zamolili doktora da mimo dolazaka na red, na pregled primi ovoga Gospićanina. Prema navodima svjedoka tada su pale teške riječi po kojima je dr. Krnić navodno rekao kako će onda hrvatski branitelj na red za pregled doći zadnji. Uslijedio je verbalni sukob koji je završio s nekoliko šamara upućenih doktoru.

Kako smo već javljali hrvatski branitelj je odmah završio na sudu s „odrezanom globom“, dr. Krnić je otvorio bolovanje, dok je uprava bolnice o ovome slučaju obavijestila sva nadležna tijela.

Nastavak ispod oglasa

Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić danas nam je rekla dijelove epiloga ovoga slučaja.
-Dr. Krnić je vrlo brzo nakon toga incidenta nastavio s poslom koji i danas obavlja. O svemu su obaviještena nadležna tijela poput policije, DORH-a i resornog Ministarstva. Još uvijek čekamo njihove odluke o slučaju koji se svakako nije niti trebao dogoditi, kratko nam je rekla ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić.

M. S.