Kako smo već javljali u  cijeloj  Hrvatskoj provodi se humanitarna akcija koju je pokrenula Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin pod nazivom  “Vukovar živi 365 dana”. Akciji se odmah priključila i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja  Domovinskog rata – Podružnica Ličko-senjske županije koja je ujedno i  koordinator akcije za područje Ličko-senjske županije, u suradnji s Gradom Gospićem. Humanitarna akcija traje  do 10. travnja 2017.godine, a najpotrebnije su sljedeće stvari i namirnice:

Hrana (namirnice koje nisu lako pokvarljive)ž

higijenske potrepštine

dječja hrana i stvari (pelene, vlažne maramice i sl.)

bezglutenska hrana

Donacije se prikupljaju u Kulturno informativnom centru (KiC) u Gospiću, Budačka 12 gdje će do kraja ovoga tjedna biti organiziran prihvat donacija. Ukoliko netko želi donirati novčana sredstva, isto može učiniti uplatom na sljedeći račun: HR1024020061500047230 – Erste banka u opis „Vukovar živi 365 dana“.

Na ovaj način će se pomoći preko 500 obitelji s područja Grada Vukovara koje su u teškoj materijalnoj, financijskoj i zdravstvenoj situaciji. Po završetku akcije sve prikupljeno biti će uručeno Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koja će to proslijediti do krajnjih korisnika. Humanitarnu akciju „Vukovar živi 365 dana“ među brojnima  službeno su  podržali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Koordinator akcije za Ličko-senjsku županiju je  predsjednik UDPNHBDR- LSŽ Josip Dragičević, kontakt 095/ 733-5995. Do okončanja ove humanitarne akcije prestalo je još tjedan dana.

M. S.