Naslovnica Gospić Još uvijek traju prijave za uključivanje u sustav „Lika Quality“

Još uvijek traju prijave za uključivanje u sustav „Lika Quality“

0

Klaster Lika Destination u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Lika objavio je 23. travnja 2019. godine 3. Javni poziv za korištenje Znaka „Lika Quality“ za proizvode.

U sustav Lika Quality mogu se uključiti oni proizvođači čiji proizvodi posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području destinacije Lika u skladu sa svim zakonskim propisima te imaju uporište u tradiciji. Sustav trenutno broji 98 proizvoda u 10 kategorija.

Sustav je vođen filozofijom održivog razvoja, potiče veći obujam lokalne proizvodnje i potrošnje te na taj način čuva radna mjesta domaćeg stanovništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Sustav jamči kvalitetu i lokalnu proizvodnju s uporištem u tradiciji, a lokalni proizvođači uključeni su u turistički razvoj.

Jedna od prednosti sustava je i zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda koje će ove godine biti otvoreno na nekoliko lokacija unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera, ali će biti zastupljeni i u ostalim nacionalnim parkovima i drugim zaštićenim područjima prirode u destinaciji Lika.

Napomenimo, Klaster Lika Destination nakon certifikacije proizvoda planira pristupiti i certificiranju restorana koji će u svojoj ponudi imati Lika Quality proizvode jer glavni cilj sustava je upravo povezivanje lokalnih proizvođača s lokalnim ugostiteljskim objektima s područja destinacije Lika. Na taj način, osim što će se lokalnim proizvođačima stvoriti tržište, destinacija Lika će zasluženo postati nezaobilazna gastro-destinacija.

Prijave na Javni poziv mogu se do 23. svibnja 2019. dostaviti na adresu:

Klaster Lika Destination

Budačka 12

53000 Gospić

„Prijava na Javni poziv – Lika Quality“

L.O.