U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održana je danas konferencija za novinare na kojoj je službeno predstavljen novi načelnik Josip Biljan. O novom načelniku govorio je Zoran Ničeno, pomoćnik ravnatelja policije i načelnik uprave za granice. Novog načelnika opisao je kao vrlo uglednog, obrazovanog i iskusnog policijskog djelatnika s kojim uspješno surađuje već dulji niz godina. Novi načelnik Josip Biljan rođeni je Gospićanin, mladost je proveo u Lici, a danas je u nekoliko navrata isticao kako dolazi iz Zagreba, gdje je u Policiji od 1992. godine, ali vrlo dobro poznaje cijelo područje Ličko-senjske županije.

-Prema izvještaju mojega prethodnika zaključio dam da se u ovoj upravi dobro radilo, ali kao i u svakom poslu očekujem napredak. Odmah ću uvidjeti organizacijsko i funkcionalno pitanje da bih šire sagledao zatečeno stanje. Želim rad policije podići na najvišu razinu. Po mojem mišljenju povjerenje građana u rad Policije i njihova sigurnost su jedno od najbitnijih segmenata koji označavaju naš rad. Povjerenje građana se ne može nametnuti, ono se stječe kvalitetnim i upornim radom. To nam je najveća nagrada i zahvala za naš rad. Mnogo toga će se riješavati u hodu. Tako nam sada dolaze novi načelnici policijskih postaja, odnosno mogu biti i „stari“ načelnici kojima sada istječe petogodišnji mandat, rekao je između ostaloga novi načelnik PU Josip Biljan. Na upit novinara je li upoznat s natpisima portala i blogova o narušenim međuljudskim odnosima unutar ove PU novi načelnik je odgovorio:

-Jesam, to sam čitao, posebno u zadnje vrijeme od kada sam se kandidirao za mjesto načelnika. Sloboda medija je neprikosnovena. Neki od tih tekstova svakako se dotiču istine. Ono što ne bude dobro, što utvrdim da nije dobro-smijenit ću!

M. S./Foto: N.M.