Josip Brozičević izabran za dopročelnika nacionalnog HGSS-a

Na sastanku Vijeća Stanica HGSS-a održanom u Starigradu, Josip Brozičević, pročelnik gospićke Stanice HGSS-a izabran je za novog dopročelnika HGSS-a na razini Hrvatske. Zamijenio je ustrajnog  Vinka Prizmića koji je dužnost pročelnika obnašao punih 16 godina, a posljednje 2 godine bio je u ulozi dopročelnika Službe.

Vijeće Stanica HGSS-a kojeg čine predstavnici svih 25 Stanica u Hrvatskoj dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za ovu odgovornu moralu, volontersku i nadasve časnu dužnost. Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću i prije svega kolege prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 17-godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna.

Nastavak ispod oglasa

-Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi pa tako i članovi Stanice Gospić više od 30 godina nesebično daju sebe samo s jednim ciljem, a to je spasiti ljudski život. Nemali broj puta su to učinili kada to nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše, izjavio je Josip Brozičević.

Stanica HGSS-a Gospić pokriva najveće, ali i terenski najzahtjevnije područje u Hrvatskoj i sve temeljne djelatnosti nastoji obavljati besprijekorno. Da je njihov nesebični rad  i angažman prepoznat govori nam i veliko povjerenje i  respekt kako među građanima, jedinicama lokalne uprave i samouprave, tako i među svim Stanicama HGSS-a.

– Ta privilegija, vrijednost i osjećaj kada se spasi ljudski život, ne može se opisati i nema cijenu, ističu u HGSS-u Gospić.

L.O.