U organizaciji Ličke ekološke akcije (LEA) iz Gospića održan je danas peti po redu kross utrka u park-šumi Jasikovac. Sudionici su se natjecali u 14 kategorija, od čega je veliki broj djece i mladih, ali nisu nedostajali niti vremešni seniori „na korak“ do 70 godina.

Sukladno uzrastu i kondiciji  sudionika utrke trčale su se dionice od 100 do 3 000 metara. Iako su neki natjecatelji bili „za koplje“ bolji od ostalih, cilj ovoga jubilarnog natjecanja je u potpunosti postignut: bavljenje sportom u eko-okruženju Jasikovca i druženje  više od 200 natjecatelja. Bio je ovo dovoljno jak motiv da bi se što manje razmišljalo o peharima i kolajnama.

Kao i prijašnih godina organizatori niti ovoga puta ništa nisu prepustili slučaju. Sve su dionice uredno i vidljivo markirane, pomno su pregledane, bile su tu i ekipe hitne medicinske pomoći i okrjepa i ručak za sve nazočne.

Udruga LEA se opet iskazala u senzibiliziranju šire javnosti za natjecanje i boravak u prirodi, pa su s ovom utrkom zadovoljni svi sudionici ove lijepe sportske eko-priče. Svi komplimenti ovoj udruzi čiji članovi neumorno promiču zdrav način života kao konstantu u svojem radu.

M.S./V. Š.