Jučer na Plitvicama oko 10 tisuća gostiju!

Foto:D.Prša
-

     PLITVIČKA JEZERA – Naš najveći i najljepši nacionalni park od jučer je  oborio još jedan vlastiti rekord. U uspješnoj povijesti ovoga kolektiva nikada nije zabilježeno  da broj gostiju tijekom listopada prijeđe brojku od nekoliko tisuća. Dogodilo se to upravo jučer u sklopu Hrvatskog tjedna koji traje od 4. do 12. listopada. Drugu godinu za redom u JUNP Plitvička jezera priredili  su poseban popust za domaće goste koji su za svega 25 kuna mogli obići ovaj prirodni dragulj. Već smo javljali kako su Plitvička jezera jučer bila krcata gostima, pri čemu se  Dan neovisnost Republike Hrvatske  odlično uklopio u cijelu priču. Prema riječima glasnogovornika ove ustanove Ognjena Borčića, odlična posjeta se očekivala, ali…

Ognjen Borčić
Ognjen Borčić

-Pretpostavljali smo će u NP Plitvička jezera doći veći broj gostiju, ali toliki broj ipak nismo očekivali. Prema još uvijek nepotpunim podacima vjerujemo da je jučer oboren još jedan rekord jer u listopadu nikada nismo imali preko 10 tisuća posjetitelja parka. Potraje li lijepo vrijeme, kao što se najavljuje, i ovaj bi vikend  mogao biti u znaku odlične posjete. Scene koje smo vidjeli jučer više podsjećaju na one iz najfrekventnijih ljetnih mjeseci, rekao nam je Ognjen Borčić.

Nastavak ispod oglasa

    Uz najbrojnije domaće goste evidentiran je i veliki broj gostiju iz Japana, Južne Koreje, Kine i država EU. Na parkiralištima oko svih ulaza u nacionalni park mogle su se jučer vidjeti registracijske oznake iz svih dijelova Hrvatske.

L. O.

-